Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ - ΓΡΑΦΗΣ
& ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
Δημητρακοπούλου 70
Γρηγορίου Λαμπράκη
18121 Κορυδαλλός
 
Τηλέφωνο: +302130069795
 
 
 
 
ΛΟΓΟ-ΤΕΧΝΙΑ εργαστήρι
 
Δημητρακοπούλου 72
18121 Κορυδαλλός
 
Τηλέφωνο: +302130069795
 
 
 
 
 

Ψυχολογική Υποστήριξη ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ στον Κορυδαλλό

 
Tι σημαίνει ψυχολογική Στήριξη σε παιδιά;

Η Ψυχολογική στήριξη παιδιών αφορά μια διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ειδικός- ψυχολόγος ενισχύει το παιδί να εκφράσει τα προβλήματα του μέσω του λόγου, της ζωγραφιάς και του παιχνιδιού. Η διαδικασία απαιτεί χρόνο και υπομονή. Κάθε παιδί αρχικά πρέπει να αισθανθεί ασφάλεια με τον θεραπευτή του, να νιώσει σίγουρο ότι δεν θα απορριφθεί και ότι θα τηρηθεί το απόρρητο. Ο θεραπευτής με ειδικευμένες μεθόδους βοηθά τον θεραπευόμενο (παιδί) να εξερευνήσει τον εσωτερικό του κόσμο, να ανακαλύψει τις δυνατότητες του, να ανακτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να αναγνωρίσει και να επεξεργαστεί τα συναισθήματα του, να διαχειριστεί σχέσεις και καταστάσεις που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Από ποιόν γίνεται και πώς;

Η θεραπεία πραγματοποιείται από ειδικευμένους ψυχοθεραπευτές, παιδοψυχίατρους και κλινικούς ψυχολόγους. Κύριος τρόπος επικοινωνίας είναι το παιχνίδι. Μέσω συγκεκριμένης διεργασίας το παιδί διαπραγματεύεται θέματα και γεγονότα της ζωής του . Αναγνωρίζει και εκφράζει τα συναισθήματα του και ανακαλύπτει λειτουργικότερους τρόπους χειρισμού δυσκολιών. Το παιδί μέσω μεθοδευμένης διαδικασίας καθοδηγείται από το θεραπευτή ν’ αφηγηθεί την προσωπική του ιστορία και ν’ αναπτύξει την προσωπική του ερμηνεία. Τελικός στόχος αυτής της βραχείας σε διάρκεια διαδικασίας είναι η συνειδητοποίηση της προσωπικής δύναμης.

Σε ποιες περιπτώσεις συνίσταται η ψυχοθεραπεία σε παιδιά;

Η ψυχοθεραπεία σε παιδιά συνίσταται όταν υπάρχουν προβλήματα συμπεριφοράς, μειωμένη αυτοεκτίμηση, δυσκολία στη διαχείριση συναισθημάτων, νυχτερινή ενούρηση, άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο, επιθετική συμπεριφορά προς συνομήλικους ή ακόμα και σε μεγαλύτερους, φοβίες (π.χ. φοβία για σκοτάδι ,για κλέφτες),έντονη συστολή (π.χ δεν μιλάει σε μεγαλύτερους, δεν διεκδικεί), τικς ( π.χ. ανοιγόκλειμα ματιών, ανασήκωμα ώμων, ηχητικά), ανυπακοή σε κανόνες στο σπίτι ή στο σχολείο, κυκλοθυμία.

Για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα της θεραπείας συνίσταται παράλληλα οι γονείς να εντάσσονται σε πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων.
 
 
Δωρεάν Αξιολόγηση:
 
Πριν εκτιμηθεί ο κατάλληλος τρόπος θεραπευτικής
αντιμετώπισης του παιδιού ή του ενήλικα, είμαστε σε θέση να
σας προσφέρουμε τη διαδικασία αξιολόγησης ΔΩΡΕΑΝ.
Η διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιείται ύστερα από ραντεβού
και έχει ως στόχο τη λεπτομερή αξιολόγηση του ατόμου.
 
 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ:
 
Tι είναι η Συμβουλευτική Γονέων;

Η Συμβουλευτική γονέων είναι μια διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ειδικός ( ψυχολόγος) βοηθά τον συμβουλευόμενο (γονιό) να αντιμετωπίσει ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού του. Κάθε γονιός συμβάλλει καθοριστικά στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και αυτονόμηση του παιδιού του, γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή καθοδήγηση. Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται πώς να διαχειριστούν με ψυχραιμία διαφορετικές συμπεριφορές ή ν’ ανταπεξέλθουν σε απρόβλεπτες και δύσκολες καταστάσεις. Η συζήτηση και οι συμβουλές από έναν ειδικό βοηθούν στην ομαλή συνύπαρξη των μελών της οικογένειας και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση της προσωπικότητας των παιδιών.

Από ποιόν γίνεται η Συμβουλευτική Γονέων και πώς;

Η Συμβουλευτική Γονέων γίνεται από τον σύμβουλο –ψυχολόγο ο οποίος καλείται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων. Στην επιστήμη της ψυχολογίας υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις , βασικός στόχος όλων όμως είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και η καθοδήγηση των γονιών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο θεραπευτής καλείται μέσω συνέντευξης και ιστορικού να συλλέξει πληροφορίες για το πρόβλημα και το οικογενειακό περιβάλλον, έπειτα καθοδηγεί τους γονείς ν’ ανακαλύψουν τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, θέτουν ρεαλιστικούς στόχους ανάλογους με την περίσταση και δουλεύουν με σκοπό την αλλαγή δυσλειτουργικών συμπεριφορών.

Πότε χρειάζεται η Συμβουλευτική Γονέων;

Στις συνεδρίες οι γονείς μπορούν να διαπραγματευτούν μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν. Κάποια από τα θέματα αυτά είναι: ο σχολικός εκφοβισμός, η διαχείριση ενός διαζυγίου, η διαχείριση ανεργίας και η δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η σχολική άρνηση, η διάσπαση προσοχής κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή της μελέτης στο σπίτι, ο τρόπος χειρισμού μαθησιακών δυσκολιών, ψυχοσωματικά συμπτώματα ( π.χ. κοιλιακοί πόνοι ,πονοκέφαλοι που αποδεδειγμένα δεν οφείλονται σε παθολογία), φοβίες ( φόβος για το σκοτάδι , τους κλέφτες), άγχος θανάτου, έντονη συστολή ( π.χ, ντρέπεται να μιλήσει σε συνομηλίκους ή το δάσκαλο), επιλεκτική αλαλία ( το παιδί έχει σταματήσει επιλεκτικά να μιλάει σε μια ομάδα ανθρώπων), επιθετικότητα, χαμηλή εικόνα εαυτού, τικς, δυσκολίες επικοινωνίας σε παιδιά με αυτισμό, διαχείριση κάποιας μορφής παθολογίας.

Η Συμβουλευτική Γονέων συμβάλλει στην κατάκτηση ποιοτικότερου τρόπου ζωής για το άτομο και την οικογένεια.
 
 
 
Ψυχοπαιδαγωγική Παρέμβαση