Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ - ΓΡΑΦΗΣ
& ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
Δημητρακοπούλου 70
Γρηγορίου Λαμπράκη
18121 Κορυδαλλός
 
Τηλέφωνο: +302130069795
 
 
 
 
ΛΟΓΟ-ΤΕΧΝΙΑ εργαστήρι
 
Δημητρακοπούλου 72
18121 Κορυδαλλός
 
Τηλέφωνο: +302130069795
 
 
 
 
 

Ομάδες μαθησιακής υποβοήθησης ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ στον Κορυδαλλό

 
Το καθημερινό διάβασμα στο σπίτι μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, τόσο για τους γονείς όσο και για τους μικρούς μαθητές. Στην Λογο-Τεχνία Εργαστήρι, ο βασικός μας στόχος είναι η εις βάθος μελέτη των σχολικών μαθημάτων της μέρας, με τη χρήση αποτελεσματικών στρατηγικών μελέτης ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Παρόλο που το παιδί διαβάζει σε ομάδα, επιτυγχάνουμε να καλύψουμε τις ατομικές του ανάγκες σε όλα τα μαθήματα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε ότι κατανοεί την ύλη και δεν μένουν μαθησιακά κενά τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την μετέπειτα πορεία του στο σχολικό περιβάλλον.

Τι είναι οι ομάδες μαθησιακής υποβοήθησης;
Πρόκειται για ολιγομελή και ομοιογενή ως προς τις δυνατότητες και τις δυσκολίες των παιδιών τμήματα, στα οποία οι μαθητές μελετούν καθημερινά όλα τα σχολικά τους μαθήματα για την επόμενη ημέρα. Η διδασκαλία πραγματοποιείται από Ειδικό Παιδαγωγό και Δασκάλους και το πρόγραμμα βασίζεται σε σύγχρονες μεθόδους και προσεγγίσεις του κλάδου της Ειδικής Αγωγής ενώ γίνεται χρήση νέων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του κέντρου και ο τρόπος διδασκαλίας είναι ευχάριστος, διασκεδαστικός προς τα παιδιά και αποδοτικός. Ο παιδαγωγός αναλύει ξεχωριστά σε κάθε μαθητή το μάθημα, τον καθοδηγεί και λύνει πιθανές απορίες. Παράλληλα στη Λογοτεχνία Εργαστήρι έχουμε τις γνώσεις να αναγνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες γιατί χρησιμοποιούν κατάλληλο διδακτικό υλικό, που χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ευελιξία στη χρήση του και προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Τι περιλαμβάνουν;
Οργάνωση & διαχείριση διδακτικής ύλης
Ενίσχυση & οργάνωση χρόνου προετοιμασίας
Προσωπικός χώρος εργασίας
Εναλλακτικά προγράμματα παρέμβασης στη σχολική ύλη
Εκπαιδευτικά παιχνίδια


Γιατί να εντάξω το παιδί μου σε Ομάδα μαθησιακής υποβοήθησης;
Οι έντονοι ρυθμοί και οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν στους γονείς να αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο στις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών τους. Επιπλέον, το καταρτισμένο προσωπικό μας γνωρίζει τον κατάλληλο τρόπο να προσεγγίσει κάθε παιδί, να εντοπίσει τις δυσκολίες του και να του υποδείξει τεχνικές για να τις αντιμετωπίσει.