Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ - ΓΡΑΦΗΣ
& ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
Δημητρακοπούλου 70
Γρηγορίου Λαμπράκη
18121 Κορυδαλλός
 
Τηλέφωνο: +302130069795
 
 
 
 
ΛΟΓΟ-ΤΕΧΝΙΑ εργαστήρι
 
Δημητρακοπούλου 72
18121 Κορυδαλλός
 
Τηλέφωνο: +302130069795
 
 
 
 
 

Δημιουργική απασχόληση ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ στον Κορυδαλλό

 

Πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα παιδιών (2-4 ετών)

 
Στην Λογο-Τεχνία Εργαστήρι λειτουργεί τμήμα πρωινής Πρώιμης Παρέμβασης & Δημιουργικής Απασχόλησης, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μέσα από την ψυχαγωγία και τις δημιουργικές δραστηριότητες θα καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους, θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους και θα έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα.

Οι μικροί μας ήρωες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στην ηλικία & τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Τι είναι η Δημιουργική Απασχόληση;

Πρόκειται για δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδία να διασκεδάσουν και να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους ενώ παράλληλα θα εκπαιδευτούν και θα δώσουν πνοή στα ιδιαίτερα ταλέντα τους!

Στο «εργαστηριάκι», οι λιλιπούτιοι φίλοι μας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων θα γεμίσουν την καθημερινότητα τους χαρά & δημιουργία:

 
 
 

Ζωγραφική / Καλλιτεχνικά


Σου αρέσουν τα χρώματα; Το ξέρεις ότι μπορείς να ζωγραφίσεις για να δείξεις τι αισθάνεσαι;

Η ζωγραφική είναι ένα μέσο έκφρασης του παιδιού, ένας τρόπος επικοινωνίας. Τι και αν το παιδί μας δεν ζωγραφίζει πράσινο το δέντρο αλλά κίτρινο; Η ζωγραφική, εκτός από το ότι είναι μία ευχάριστη επιλογή δημιουργικής απασχόλησης, είναι ένα μέσο για να μας δείξει το παιδί μας αυτό που θέλει, μόνο με ένα σχέδιο πάνω στο χαρτί. Με μια μπογιά μπορεί να φτιάξει τον δικό του φανταστικό κόσμο.
 
 
 
 
 

Μουσικοκινητική Αγωγή / Χορός


Ήξερες ότι η μουσική βελτιώνει τη μνήμη & προωθεί τη δημιουργική σκέψη;

Ο χορός βοηθά το παιδί να αποκτήσει αρμονία στις κινήσεις του, να ενδυναμώσει το μυϊκό του σύστημα, μαθαίνει να συντονίζει αποτελεσματικά τα μέλη του σώματός του, ενώ ταυτόχρονα κοινωνικοποιείται και μαθαίνει να εργάζεται ομαδικά. Η δημιουργική αυτή απασχόληση διδάσκει στο παιδί το ρυθμό, το βοηθά να συνδυάσει τη σκέψη του με τις κινήσεις του σώματός του, να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του και να περπατά πιο σταθερά.
 
 
 
 
 
 
 

Αφήγηση Παραμυθιού


Ιστορίες από την γωνία του βιβλίου!! Κάνε βουτιά στις σελίδες ενός παραμυθιού!!

Τα παραμύθια είναι πάντα η αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών. Τα μικρά σας θα απολαύσουν την αφήγηση ιστοριών με τους αγαπημένους τους ήρωες. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη αυτής της δραστηριότητας είναι ότι το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με «φανταστικές» καταστάσεις και δυσκολίες, εξελίσσεται και ωριμάζει συναισθηματικά. Το λεξιλόγιο του παιδιού επίσης αναπτύσσεται σημαντικά με την αφήγηση παραμυθιού, ενώ οι μικροί μας ήρωες καλούνται να συνεισφέρουν με ιδέες, προτάσεις & λύσεις στα παραμύθια, να προτείνουν το δικό τους τέλος και να ανατρέψουν την ιστορία. Έτσι, αναπτύσσουν τη φαντασία, την δημιουργικότητα και την έκφρασή τους.
 
 
 
 
 

Κηπουρική / Περιβαλλοντική Εκπαίδευση


Γνωρίζεις ότι η κηπουρική βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες & την συγκέντρωση ενώ διδάσκει την υπομονή;

Οι μικροί κηπουροί θα έρθουν πιο κοντά στη φύση , θα μάθουν να σέβονται το περιβάλλον, να γίνουν υπεύθυνοι για τα φυτά τους από την φύτευση ως την άνθηση τους. Οι δραστηριότητες της κηπουρικής βελτιώνουν τις κινητικές δεξιότητες (σκαλίζουν, μεταφέρουν, σπρώχνουν, κόβουν, ποτίζουν) το γνωστικό επίπεδο (μαθαίνουν πότε πρέπει να ποτίζουν τα φυτά, ποια φυτά ευδοκιμούν κάθε εποχή) ενισχύει την συγκέντρωση, την οπτική και ακουστική μνήμη (αναγνώριση και ανάκληση ονομάτων φυτών, λουλουδιών, εργαλείων, την γνώση εννοιών: μεγάλο-μικρό, ψηλό-κοντό, βαρύ-ελαφρύ, την λογική σκέψη: ταξινόμηση φυτών ανάλογα με το χρώμα, μέγεθος, σχήμα φύλλων).
 
 
 
 
 
 
 

Μαγειρική / Μαθήματα Διατροφής


Θέλεις να γνωρίσουμε μαζί τις ιδιότητες των τροφών; Έλα να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις, υφές & να ετοιμάσουμε πεντανόστιμες υγιεινές λιχουδιές!! Μικροί σεφ εν δράσει!!

Οι μικροί σεφ θα ωφεληθούν καθώς μέσα από την μαγειρική το παιδί ασκείται στις λεπτές κινήσεις, αποκτά δεξιότητα στους χειρισμούς με τα χέρια, εισάγεται σε απλές μαθηματικές έννοιες (ένα πακέτο αλεύρι), αποκτά αίσθηση του χρόνου (πόση ώρα πρέπει να αφήσουμε το φαγητό στον φούρνο;), ενώ όλες του οι αισθήσεις οξύνονται (όσφρηση, γεύση, ακοή). Οι μικροί σεφ με τη δημιουργική απασχόληση της μαγειρικής, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν μαγειρικά σκεύη ενώ βάζουν τα θεμέλια για σωστές διατροφικές συνήθειες.
 
 
 
 
 

Θεατρικό παιχνίδι


Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι το θέατρο; Η ενασχόληση με το θεατρικό παιχνίδι αυξάνει την αυτοπεποίθηση σου! Εσύ ποιος ήρωας θέλεις να είσαι σήμερα;

Το παιδί εξασκεί την φαντασία του, μιμείται ήχους, έρχεται σε γνωριμία με ονόματα και ιδιότητες ανθρώπων, ζώων, φυτών, αντικειμένων και μυείται στο συμβολικό παιχνίδι. Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένη δημιουργικής απασχόλησης διδάσκεται την ομαδικότητα και τη συνεργασία, πλουτίζει το λεξιλόγιό του και εκφράζει με λέξεις και κινήσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.
 
 
 
 
 
 
 

Πηλός / Κατασκευές


Η ενασχόληση με τον πηλό & τις κατασκευές βοηθά στη χαλάρωση, το ήξερες;

Οι μικροί μας ήρωες θα μάθουν την τέχνη της κεραμικής. Κάθε κατασκευή και ένα ταξίδι… θα δώσουν διέξοδο στη φαντασία, τη δημιουργικότητα & το συναίσθημα!! Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τον πηλό, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές του και να δημιουργήσουν. Το τελικό αποτέλεσμα το βάφουν και το ψήνουν στον ειδικό φούρνο, έτοιμο για να το παραλάβουν λίγες ημέρες αργότερα.